SanioDent: 27 de ani printre lideri

De 27 de ani, Clinica SanioDent este unul dintre liderii pe piața stomatologică a Moldovei. Și aceasta nu este o coincidență, pentru că aici, efectiv, totul este gândit până în cele mai mici detalii. Fiecare detaliu (de la echipament la interior) îndeplinește cele mai ridicate cerințe. Aici pacienții sunt primiți ca oaspeți dragi și personalul face totul pentru ca tratamentul clientilor să fie cât mai confortabil și nedureros. Medicul-șef al SanioDent, Domnul Valeriu Galiț, va povesti în continuare despre proiectul său de suflet, despre metodele de tratament, despre copii și nepoți.

Domnul Valeriu, de ce ați decis să vă legați firul vieții de medicină?

De fapt, nu eu am fost cel care a decis, ci mama. Era o femeie de la sat, simplă, dar înțelegea perfect importanța sănătății și a educației. De aceea, toți cei șapte copii ai ei au absolvit universități, frații și surorile mele- universitatea pedagogică, iar eu – cea de medicină.

V-a fost dificil să studiați la Universitatea de Medicină, pentru că este considerată, pe drept, una dintre cele mai dificile?

Deloc, inițial instruirea a fost foarte ușoară pentru mine. Am fost un student excelent la școală, am absolvit colegiul (pe atunci- școala medicală) cu specialitatea de tehnician dentar, obținînd diploma roșie, apoi Universitatea de Medicină, de aceea îmi amintesc că am studiat la Facultatea de Stomatologie cu mare plăcere. Pentru mine a fost întotdeauna interesant să obțin cunoștințe noi, datorită cărora am devenit medic de cea mai înaltă categorie în toate disciplinele de stomatologie.

Adică sunteți atât dentist, chirurg, cât și protezist dentarDar este extrem de dificil să vă perfecționați constant și în același timp pe trei fronturi, deoarece medicina modernă într-adevăr se dezvoltă cu pași mari. Dezvaluiți-ne secretul Dvs., cum reușiți acest lucru?

Îmi place foarte mult ceea ce fac și îmi pun tot sufletul în afacerea mea, în același timp, din fire, sunt un iubitor de muncă, care poate lucra cîte 16-20 de ore pe zi. Prin urmare, în fiecare zi, după ce primesc pacienții, mă uit prin literatura de specialitate, de asemenea, călătoresc în Europa cel puțin o dată pe an. Acest lucru îmi permite să fiu la curent cu toate noile evenimente din lumea stomatologiei și mă străduiesc să nu pierd nimic din vedere.

Clinica Dvs. a fost printre primele care au fost deschise în anii 90, dificili pentru întreaga țară. Spuneți-ne, vă rog, ce a servit drept impuls pentru crearea sa?

În 1993, am lucrat la o clinică stomatologică de pe strada Negruzzi, iar salariul unui stomatolog de atunci nu mi-a permis să îmi întrețin familia corespunzător. La un moment dat, nu cel mai ușor pentru mine, am decis să părăsesc sfera medicală și să intru în afaceri. Cu o scrisoare de demisie, m-am prezentat la medicul șef, Doamna Polina Petrovna Țurcan, și i-am cerut să fiu demis din postul meu, motivând alegerea prin lipsa constantă de bani. Ea a acceptat să-mi confirme plecarea, dar mi-a spus: „Vă rog, puteți pleca, dar pur și simplu nu renunțați la activitatea de medic, talentul Dvs. nu ar trebui să fie niciodată îngropat, dimpotrivă, ar trebui să-l dezvoltați și să-l îmbunătățiți”. Așa că am avut ideea să-mi deschid propria clinică. În același an, 1993, SanioDent și-a deschis ușile pentru primii pacienți.

V-a fost dificil să dezvoltați o afacere și, în același timp, să vă consolidați poziția pe piața serviciilor medicale private?

Am fost printre pionieri și, după cum vă imaginați, am întâmpinat greutăți. Cu toate acestea, locuitorii țării noastre au apreciat rapid avantajele medicinii private, unde calitatea materialelor și a echipamentelor, nivelul de intervenție în tratamentul medical și atitudinea față de pacienți au fost și rămân la un nivel maxim. Motto-ul meu este garanția calității și știu că dinții pe care i-am vindecat sau plombele dentare puse vor servi 5, 10 și chiar 20 de ani. La început, am lucrat aproape non-stop, fără zile libere și concedii, adesea stând în clinică chiar și după miezul nopții. Acest lucru ne-a permis să câștigăm rapid încrederea pacienților, mulți dintre ei continuând să rămână clienții noștri fideli până în zilele noastre. În prezent, clinica oferă o gamă completă de servicii stomatologice atât pentru adulți, cât și pentru copii: terapie, endodonție, parodontologie, chirurgie de orice complexitate, toate metodele de protezare și ortodonție. De asemenea, pacienții noștri beneficiază de serviciile unui laborator stomatologic, patru săli de tratament, o sală de imagistică echipată cu un aparat de CBCT (investigații 3D), viziograf și ortopantomograf. Adică, pentru toate etapele diagnosticului, tratamentului și, dacă este necesară confecționarea lucrărilor protetice, clientul merge într-un singur loc, ceea ce îi economisește semnificativ timpul și banii.

Haideți să aflăm mai multe detalii despre sala de imagistică din cadrul clinicii Dvs., deoarece utilizați cele mai noi realizări din tehnologia medicală. Vă rugăm să ne spuneți la ce sunt utilizate toate dispozitivele de mai sus.

Un viziograf este un dispozitiv special conceput, care transformă radiațiile X într-o imagine digitală, care permite reducerea semnificativă a încărcării de radiații a pacientului și obținerea unei imagini mai bune și mai informative decât atunci când se utilizează un aparat radiografic convențional.

Imagistica dentară 3-D este cea mai recentă metodă de cercetare, capabilă să obțină o imagine tridimensională a sistemului maxilofacial. Datorită acestui fapt, medicul este capabil să evalueze clar volumul și calitatea țesutului osos (extrem de important în implantologie); starea articulațiilor temporomandibulare (necesară înainte de începerea tratamentului protetic și ortodontic); să identifice diverse patologii precum dinții incluși (neerupți), canale suplimentare ale rădăcinilor dinților și multe altele.

Ortopantomografia este o metodă de investigație radiologică cu ajutorul căreia medicul efectuează o examinare de ansamblu atât a maxilarelor, cât și a tuturor dinților pacientului pe un singur plan, ceea ce ajută la evaluarea stării lor și la alegerea unor tactici suplimentare de tratament (și, dacă este necesar, examinări suplimentare).

Despre chirurgie, ce puteți să ne spuneți?

La SanioDent, se efectuează intervenții chirurgicale de orice complexitate: inserarea implantului, augmentarea osoasă (regenerarea osoasă, efectuată înainte de plasarea implantului, dacă oferta osoasă a pacientului este deficitară), sinus-lifting deschis și închis (proceduri care vizează creșterea volumului și calității țesutului osos înainte de implantare), îndepărtarea dinților, chisturilor și granuloamelor și multe altele. Toate intervențiile sunt efectuate folosind anestezice locale eficiente, care asigură o experiență confortabilă, fără durere a pacientului.

dori să aflu mai multe despre tratamentul ortodontic la SanioDent, deoarece acesta este unul dintre cele mai dificile domenii în stomatologie

Și aici sunt complet de acord cu Dvs. Din 10 doctori care au absolvit Facultatea de Stomatologie, doar unul poate lucra ca ortodont. Întotdeauna am avut o apreciere deosebită pentru medicii acestei specialități, deoarece aceștia pot evalua rezultatul muncii lor (adevărate bijuterii) după mult timp de experiență și orice greșeală, chiar cea mai nesemnificativă, poate anula toate eforturile. Un medic ortodont de înaltă calificare (fiica mea cea mai mică) lucrează în clinica noastră, care în practica ei folosește toate metodele avansate de tratament. Arsenalul său include atât bracket-uri exterioare (metalice, ceramice, safir) cât și interioare (linguale), precum și sisteme de bracket-uri autoligaturante. Ea își îmbunătățește constant abilitățile, astfel încât pacienții ei primesc doar cele mai bune tratamente.

Fiica cea mai mare lucrează și ea cu Dvs.?

Da, este un medic dentist minunat. Ea se dedică tratamentelor dentare cu precădere estetice, fiind specializată în restaurări artistice, fațete dentare (veneere) și altele, pentru cele mai exigente cerințe ale pacienților noștri.

Cristina Galit

Nu vă este dificil să tratați pacienții în colaborare cu propriile fiice, chiar și să le supravegheați?

Absolut deloc. Dimpotrivă, atunci când este o afacere de familie, toți participanții la procesul de muncă sunt investiți în ea 100%. În plus, nu mi-a fost niciodată dificil să colaborez cu propriii mei copii, întotdeauna a fost o înțelegere reciprocă în familia noastră și, cel mai important, copiii au avut dreptul la vot și posibilitatea de a-și exprima liber opiniile.

Стоматологи Saniodent

V-ar plăcea ca dinastia Dvs. medicală să continue?

Da, și sunt sigur că va fi așa. Când cei doi nepoți ai mei sunt întrebați ce le-ar plăcea să fie când vor crește mari, ei răspund mereu: „un doctor atât de bun ca bunicul”. Așadar, sunt liniștit cu privire la viitorul clinicii mele (zâmbește).

Cum evaluați nivelul de pregătire al tinerilor profesioniști?

Ei bine, în țara noastră există o mulțime de medici competenți. Apropo, acum a devenit mult mai ușor de învățat decât a fost pe vremea mea. Acces gratuit la literatură, granițe deschise – toate acestea le facilitează foarte mult calea.

Vă rog să-mi spuneți ce este cel mai greu de explicat pacienților?

Corectitudinea tacticii de tratament. Foarte des, pacienții vin și cer intervenții specifice, care, de fapt, pot fi strict contraindicate pentru ei. Și nu îmi este întotdeauna ușor să le explic de ce nu este posibil de procedat în felul dorit de ei, dacă au primit deja o „consultație” completă de pe Google. În plus, ne luptăm în mod constant cu un nivel scăzut de igienă orală, deoarece principalele probleme în stomatologie, dacă nu avem de-a face cu factori ereditari, sunt provocate din neglijarea unor cerințe sanitare simple.

Mulți dintre compatrioții noștri se plâng de costurile ridicate ale serviciilor stomatologice, de ce prețurile stomatologice pentru mulți rămân considerabil de mari?

În general, acest lucru este legat de nivelul de trai din țara noastră și nu, în mod specific, de costul serviciilor. Într-adevăr, dacă verificați, lista noastră de prețuri este micșorată semnificativ. În orice țară europeană, prețurile pentru tratamentul stomatologic sunt de câteva ori mai mari și acest lucru nu este întâmplător, deoarece acesta include munca unui medic, utilizarea materialelor, exploatarea echipamentelor medicale, plata utilităților și a spațiilor de închiriere, taxe și multe altele. Materialele și echipamentele moderne de la producători cu renume mondial, pe care le folosesc și colegii noștri străini, sunt foarte scumpe, astfel încât suntem obligați să punem o marjă minimă peste costul serviciilor noastre. Este demn de remarcat faptul că în prezent, în Europa, turismul medical spre Moldova câștigă o popularitate specială. Noi dispunem de tratamente dentare de calitate la nivel internațional, iar prețurile pentru acestea (după standardele lor) sunt mai mult decât accesibile.

Clinica dvs. funcționează într-o direcție socială?

Desigur, în cadrul clinicii noastre, toate consultațiile sunt gratuite. În plus, în caz de durere acută, oferim ambulanță gratuită copiilor și persoanelor cu dizabilități.

Cum vedeți dezvoltarea ulterioară a clinicii SanioDent?

Doar înainte. Vreau să aduc clinica la un nivel și mai ridicat de performanță și succes, pentru că, așa cum se știe, nu există nicio limită în perfecțiune.

Cum vedeți o clinică ideală” și un „pacient ideal”?

„Clinica ideală” îndeplinește toate regulile stricte ale asepsiei și antisepsiei, se dezvoltă dinamic și ține pasul cu tendințele moderne în medicină. Un „pacient ideal” este unul care are încredere deplină în medicul său și nu neglijează niciodată recomandările acestuia.

IDeal client Saniodent

Vă mulțumim pentru o conversație atât de interesantă și, în concluzie, ce mesaj transmiteți cititorilor noștri?

Desigur, sănătate!

Articolul precedentProteze dentare. Tipuri de proteze
Articolul următorClinică Stomatologica Chișinău – Avantajele unor servicii premium