+373 69 105 848

info@saniodent.md

+373 69 105 848

info@saniodent.md

Excursii

Vinaria "Milestii Mici"

Peste 50 km de galerii subterane sunt transformate in depozite vinicole in satul Milestii Mici, situata la 20 km spre sud de Chisinau.

Temperatura constanta de +12 … +14 oC si umeditatea sporita favorizeaza pastrarea si maturizarea vinurilor de calitate superioara. Colectia de vinuri numara peste 2 milioane de sticle. S-a constatat, ca strugurii culesi de pe podgoriile din preajma satului Milestii Mici au niste calitati deosebite.

Vinurile din acesti struguri au un gust bogat, innobilat, fiind apoi pastrate in subteranele din piatra timp de mai multi ani.

Vinaria "Cricova"

Cele mai mari beciuri din lume, fara indoiala, se gasesc in Moldova, la doar cativa kilometri spre nord de Chisinau, in localitatea Cricova.

Aici se gaseste in subteran un adevarat oras al vinificatorilor, cu strazi, sali de degustare, depozite etc. Pe strazile subterane “Cabernet”, “Feteasca”, “Pinot” se pot deplasa autobuze cu turisti, insotiti de ghizi experimentati.

Lungimea totala a galeriilor de la Cricova depaseste 60 km in subteran in roci calcaroase , cu o temperatura constanta de cca +12 oC si o umeditate de 97-98%. Acestea sunt conditii ideale pentru pastrarea celor peste 30.000.000 litri de vinuri de marca.

In Cricova sunt produse vinuri spumante, respectandu-se cu strictete tehnologia clasica franceza. Astfel Cricova a devenit o veritabila carte de vizita a Moldovei.

Complexul Orheiul Vechi

Complexul Muzeal-Arheologic Orheiul Vechi este una dintre cele mai populare destinaţii turistice în Republica Moldova. Complexul natural Orheiul Vechi este ca o mică minune naturală şi se află la doar 60 kilometri distanţă de la Chişinău, capitala Moldovei.