+373 78 004 200

info@saniodent.md

+373 78 004 200

info@saniodent.md

Acasă Blog

Bruxism: Îți deteriorezi dinții în timp ce dormi?

Oricât de vigilent vă îngrijiți dinții în timpul zilei, s-ar putea să-i deteriorați pe timp de noapte sau în alte situații, fără să vă dați seama chiar că o faceți. Multe persoane suferă de șlefuirea dinților și încleștarea maxilarelor.Aceasta este o afecțiune cunoscută sub denumirea de bruxism,care se manifestă în timp ce dormim sau în situații de stres.

 În timp, aceste acțiuni pot provoca daune permanente dacă nu sunt abordate. 

Această postare vă va ajuta să identificați dacă suferiți de bruxism, să aflați mai multe despre ce îl declanșează și să vă oferim câteva opțiuni de tratament pe termen scurt și lung.

Cauzele și simptomele Bruxismului

 Cele mai frecvente motive pentru măcinarea dinților și încleștarea maxilarelor sunt stresul și anxietatea. Aceasta poate apărea în timpul zilei sau în timp ce dormiți. Chiar dacă sunteți treaz, este posibil să nu vă dați seama niciodată că o faceți.

Bruxismul este unul dintre multe moduri în care corpul nostru manifestă fizic stresul, chiar dacă mintea noastră nu este conștientă de acest lucru. Data viitoare când vă aflați într-o situație de stres ridicat, acordați atenție la ceea ce se întâmplă în gură. Vă încleștați maxilarele sau scrâșniți din dinți? Dacă da ,atunci cel mai probabil suferiți de bruxism.

Alți factori de risc pentru bruxism includ consumul de substanțe (droguri, alcool, cofeină), apneea în somn și probleme legate de mușcătură și aliniere.

O alta modalitate de a ști dacă suferiți de bruxism : dacă vă treziți  cu o senzație de durere în cavitatea bucală sau cu maxilarul încleștat. De asemenea, puteți observa că dinții încep să devină mai șterși sau mai mici. Aceste schimbări s-ar putea să nu fie evidente la început, deoarece multe persoane își macină molarii care nu sunt întotdeauna foarte vizibili.

Dacă împărțiți un pat cu cineva, persoana respectivă poate fi în măsură să stabilească dacă scrâșniți din dinți noaptea. Este posibil ca sunetul să nu fie suficient de puternic pentru a vă trezi, dar poate fi suficient de tare pentru ca partenerul să observe.

Încleștarea maxilarului pe termen lung poate duce la dureri de ureche și dureri de cap. S-ar putea să credeți că aveți o infecție la ureche sau o migrenă, dar cauza este de fapt bruxismul.

Diagnosticul și tratamentul Bruxismului

Cel mai bun mod de a confirma dacă suferiți sau nu de bruxism este să menționați simptomele medicului stomatolog cînd aveți programare. Medicul stomatolog examinează modelele de uzură de pe dinți și maxilarele pentru a determina dacă scrîșniți din dinți sau dacă încleștați maxilarele fără să vă dați seama.

Medicul stomatolog vă va indica un aparat de protecție a maxilarelor și dinților (gutieră), ceea ce va împiedica atingerea dinților în timp ce dormiți și va funcționa ca barieră în care mușcați dacă încleștați maxilarele. Astfel nu va dura mult timp până vă veți trezi fără durere și mai energic datorită unui somn mai bun.

Va trebui să vă obișnuiți cu purtarea gutierei care va protejează dinții, dar este important să nu renunțați la ea și să o purtați în continuare.

Cum să obțineți ajutorul de care aveți nevoie?!

Medicii stomatologi calificați ai clinicii Saniodent pot recunoaște cu ușurință simptomele bruxismului și cu siguranță vă pot ajuta să determinați dacă scrîșniți din dinți sau vă încleștați maxilarele în timp ce dormiți. Vom colabora cu dvs. pentru a dezvolta un plan de tratament personalizat bazat pe simptomele și stilul dvs. de viață specific.

Clinică Stomatologica Chișinău – Avantajele unor servicii premium

Dintr-o varietate de opțiuni, întotdeauna vom prefera superlativele. Nimeni nu s-ar mulțumi cu ceva satisfăcător când ar putea alege premium. În căutarea serviciilor dentare de top, există anumite criterii care fac diferența intre o clinică  stomatologică modernă, ce utilizează tehnologii noi și stomatologia anilor 2000, bazată pe eugenol. Noi dorim să aducem în atenția dumneavoastră care sunt criteriile principale de identificare a cabinetelor stomatologice moderne. Întrucât avem certitudinea calității serviciilor noastre, vom exemplifica fiecare criteriu.

Tratamente eficiente, tehnologii moderne, echipă de specialiști

O clinică stomatologica de încredere la care pacienții apelează frecvent pentru orice tratament dentar este o clinică care, pe lângă pregatirea specialistilor, oferă accesul la tehnologii de ultimă generație. Iată o parte din tratamentele pe care le poți regăsi în clinica stomatologică Saniodent din Chișinău:

Implantologie – anxietatea și insecuritățile provocate de un dinte lipsă vor dispărea odată cu acest tratament. Această soluție modernă este tratamentul ideal pentru astfel de probleme dentare.

Estetică Dentară – punem preț pe aspectul zâmbetului tău. Datorită tratamentelor noastre, orice transformare este posibilă, pentru a reda zâmbetul frumos și natural.

Ortodonție – Dacă dinții tăi sunt strâmbi, nealiniați corect sau îți dorești să corectezi mușcătura greșită, un medic specialist în Ortodonție îți poate oferi soluții personalizate.

Parodontologie – boala parodontală este cauza principală a pierderii dinților. Din acest motiv, am elaborat  pentru pacienții noștri un tratament eficient, individualizat în funcție de forma clinică

Endodonție – Tratarea infecțiilor și construirea bazelor pentru tratament protetic se realizează în cabinetul nostru de către specialiști endodonți.

Chirurgie orală – În cazul în care tratamentul endodontic nu este realizabil, pentru salvarea dintelui se pot utiliza metode chirurgicale.

Profilaxie – întotdeauna am promovat profilaxia drept tratamentul obligatoriu pentru dantura noastră. Prevenția este soluția ideală. Igienizarea în cabinetul nostru implică 4 proceduri (detartraj, periaj profesional, air-flow, fluorizare) fiecare cu un rol bine stabilit pentru prevenirea afecțiunilor dentare.

Serviciile oferite de clinica stomatologică Saniodent se  înscriu în grila premium a tratamentelor dentare nu doar datorită echipei de specialiști și a varietății de soluții ci și datorită tehnologiei moderne. De la tomografie computerizată la laborator propriu de tehnica dentară ultra modern garantează un diagnostic rapid și corect, tratament minim invaziv, confort sporit și o rată minimă de eșec. Pentru a beneficia de serviciile noastre și de oferte acestei veri, programează acum o consultație!

SanioDent: 27 de ani printre lideri

SanioDent: 27 de ani printre lideriDe 27 de ani, Clinica SanioDent este unul dintre liderii pe piața stomatologică a Moldovei. Și aceasta nu este o coincidență, pentru că aici, efectiv, totul este gândit până în cele mai mici detalii. Fiecare detaliu (de la echipament la interior) îndeplinește cele mai ridicate cerințe. Aici pacienții sunt primiți ca oaspeți dragi și personalul face totul pentru ca tratamentul clientilor să fie cât mai confortabil și nedureros. Medicul-șef al SanioDent, Domnul Valeriu Galiț, va povesti în continuare despre proiectul său de suflet, despre metodele de tratament, despre copii și nepoți.

Domnul Valeriu, de ce ați decis să vă legați firul vieții de medicină?

De fapt, nu eu am fost cel care a decis, ci mama. Era o femeie de la sat, simplă, dar înțelegea perfect importanța sănătății și a educației. De aceea, toți cei șapte copii ai ei au absolvit universități, frații și surorile mele- universitatea pedagogică, iar eu – cea de medicină.

V-a fost dificil să studiați la Universitatea de Medicină, pentru că este considerată, pe drept, una dintre cele mai dificile?

Deloc, inițial instruirea a fost foarte ușoară pentru mine. Am fost un student excelent la școală, am absolvit colegiul (pe atunci- școala medicală) cu specialitatea de tehnician dentar, obținînd diploma roșie, apoi Universitatea de Medicină, de aceea îmi amintesc că am studiat la Facultatea de Stomatologie cu mare plăcere. Pentru mine a fost întotdeauna interesant să obțin cunoștințe noi, datorită cărora am devenit medic de cea mai înaltă categorie în toate disciplinele de stomatologie.

Adică sunteți atât dentist, chirurg, cât și protezist dentarDar este extrem de dificil să vă perfecționați constant și în același timp pe trei fronturi, deoarece medicina modernă într-adevăr se dezvoltă cu pași mari. Dezvaluiți-ne secretul Dvs., cum reușiți acest lucru?

Îmi place foarte mult ceea ce fac și îmi pun tot sufletul în afacerea mea, în același timp, din fire, sunt un iubitor de muncă, care poate lucra cîte 16-20 de ore pe zi. Prin urmare, în fiecare zi, după ce primesc pacienții, mă uit prin literatura de specialitate, de asemenea, călătoresc în Europa cel puțin o dată pe an. Acest lucru îmi permite să fiu la curent cu toate noile evenimente din lumea stomatologiei și mă străduiesc să nu pierd nimic din vedere.

Clinica Dvs. a fost printre primele care au fost deschise în anii 90, dificili pentru întreaga țară. Spuneți-ne, vă rog, ce a servit drept impuls pentru crearea sa?

În 1993, am lucrat la o clinică stomatologică de pe strada Negruzzi, iar salariul unui stomatolog de atunci nu mi-a permis să îmi întrețin familia corespunzător. La un moment dat, nu cel mai ușor pentru mine, am decis să părăsesc sfera medicală și să intru în afaceri. Cu o scrisoare de demisie, m-am prezentat la medicul șef, Doamna Polina Petrovna Țurcan, și i-am cerut să fiu demis din postul meu, motivând alegerea prin lipsa constantă de bani. Ea a acceptat să-mi confirme plecarea, dar mi-a spus: „Vă rog, puteți pleca, dar pur și simplu nu renunțați la activitatea de medic, talentul Dvs. nu ar trebui să fie niciodată îngropat, dimpotrivă, ar trebui să-l dezvoltați și să-l îmbunătățiți”. Așa că am avut ideea să-mi deschid propria clinică. În același an, 1993, SanioDent și-a deschis ușile pentru primii pacienți.

V-a fost dificil să dezvoltați o afacere și, în același timp, să vă consolidați poziția pe piața serviciilor medicale private?

Am fost printre pionieri și, după cum vă imaginați, am întâmpinat greutăți. Cu toate acestea, locuitorii țării noastre au apreciat rapid avantajele medicinii private, unde calitatea materialelor și a echipamentelor, nivelul de intervenție în tratamentul medical și atitudinea față de pacienți au fost și rămân la un nivel maxim. Motto-ul meu este garanția calității și știu că dinții pe care i-am vindecat sau plombele dentare puse vor servi 5, 10 și chiar 20 de ani. La început, am lucrat aproape non-stop, fără zile libere și concedii, adesea stând în clinică chiar și după miezul nopții. Acest lucru ne-a permis să câștigăm rapid încrederea pacienților, mulți dintre ei continuând să rămână clienții noștri fideli până în zilele noastre. În prezent, clinica oferă o gamă completă de servicii stomatologice atât pentru adulți, cât și pentru copii: terapie, endodonție, parodontologie, chirurgie de orice complexitate, toate metodele de protezare și ortodonție. De asemenea, pacienții noștri beneficiază de serviciile unui laborator stomatologic, patru săli de tratament, o sală de imagistică echipată cu un aparat de CBCT (investigații 3D), viziograf și ortopantomograf. Adică, pentru toate etapele diagnosticului, tratamentului și, dacă este necesară confecționarea lucrărilor protetice, clientul merge într-un singur loc, ceea ce îi economisește semnificativ timpul și banii.

Haideți să aflăm mai multe detalii despre sala de imagistică din cadrul clinicii Dvs., deoarece utilizați cele mai noi realizări din tehnologia medicală. Vă rugăm să ne spuneți la ce sunt utilizate toate dispozitivele de mai sus.

Un viziograf este un dispozitiv special conceput, care transformă radiațiile X într-o imagine digitală, care permite reducerea semnificativă a încărcării de radiații a pacientului și obținerea unei imagini mai bune și mai informative decât atunci când se utilizează un aparat radiografic convențional.

Imagistica dentară 3-D este cea mai recentă metodă de cercetare, capabilă să obțină o imagine tridimensională a sistemului maxilofacial. Datorită acestui fapt, medicul este capabil să evalueze clar volumul și calitatea țesutului osos (extrem de important în implantologie); starea articulațiilor temporomandibulare (necesară înainte de începerea tratamentului protetic și ortodontic); să identifice diverse patologii precum dinții incluși (neerupți), canale suplimentare ale rădăcinilor dinților și multe altele.

Ortopantomografia este o metodă de investigație radiologică cu ajutorul căreia medicul efectuează o examinare de ansamblu atât a maxilarelor, cât și a tuturor dinților pacientului pe un singur plan, ceea ce ajută la evaluarea stării lor și la alegerea unor tactici suplimentare de tratament (și, dacă este necesar, examinări suplimentare).

Despre chirurgie, ce puteți să ne spuneți?

La SanioDent, se efectuează intervenții chirurgicale de orice complexitate: inserarea implantului, augmentarea osoasă (regenerarea osoasă, efectuată înainte de plasarea implantului, dacă oferta osoasă a pacientului este deficitară), sinus-lifting deschis și închis (proceduri care vizează creșterea volumului și calității țesutului osos înainte de implantare), îndepărtarea dinților, chisturilor și granuloamelor și multe altele. Toate intervențiile sunt efectuate folosind anestezice locale eficiente, care asigură o experiență confortabilă, fără durere a pacientului.

dori să aflu mai multe despre tratamentul ortodontic la SanioDent, deoarece acesta este unul dintre cele mai dificile domenii în stomatologie

Și aici sunt complet de acord cu Dvs. Din 10 doctori care au absolvit Facultatea de Stomatologie, doar unul poate lucra ca ortodont. Întotdeauna am avut o apreciere deosebită pentru medicii acestei specialități, deoarece aceștia pot evalua rezultatul muncii lor (adevărate bijuterii) după mult timp de experiență și orice greșeală, chiar cea mai nesemnificativă, poate anula toate eforturile. Un medic ortodont de înaltă calificare (fiica mea cea mai mică) lucrează în clinica noastră, care în practica ei folosește toate metodele avansate de tratament. Arsenalul său include atât bracket-uri exterioare (metalice, ceramice, safir) cât și interioare (linguale), precum și sisteme de bracket-uri autoligaturante. Ea își îmbunătățește constant abilitățile, astfel încât pacienții ei primesc doar cele mai bune tratamente.

Fiica cea mai mare lucrează și ea cu Dvs.?

Da, este un medic dentist minunat. Ea se dedică tratamentelor dentare cu precădere estetice, fiind specializată în restaurări artistice, fațete dentare (veneere) și altele, pentru cele mai exigente cerințe ale pacienților noștri.

Cristina Galit

Nu vă este dificil să tratați pacienții în colaborare cu propriile fiice, chiar și să le supravegheați?

Absolut deloc. Dimpotrivă, atunci când este o afacere de familie, toți participanții la procesul de muncă sunt investiți în ea 100%. În plus, nu mi-a fost niciodată dificil să colaborez cu propriii mei copii, întotdeauna a fost o înțelegere reciprocă în familia noastră și, cel mai important, copiii au avut dreptul la vot și posibilitatea de a-și exprima liber opiniile.

Стоматологи Saniodent

V-ar plăcea ca dinastia Dvs. medicală să continue?

Da, și sunt sigur că va fi așa. Când cei doi nepoți ai mei sunt întrebați ce le-ar plăcea să fie când vor crește mari, ei răspund mereu: „un doctor atât de bun ca bunicul”. Așadar, sunt liniștit cu privire la viitorul clinicii mele (zâmbește).

Cum evaluați nivelul de pregătire al tinerilor profesioniști?

Ei bine, în țara noastră există o mulțime de medici competenți. Apropo, acum a devenit mult mai ușor de învățat decât a fost pe vremea mea. Acces gratuit la literatură, granițe deschise – toate acestea le facilitează foarte mult calea.

Vă rog să-mi spuneți ce este cel mai greu de explicat pacienților?

Corectitudinea tacticii de tratament. Foarte des, pacienții vin și cer intervenții specifice, care, de fapt, pot fi strict contraindicate pentru ei. Și nu îmi este întotdeauna ușor să le explic de ce nu este posibil de procedat în felul dorit de ei, dacă au primit deja o „consultație” completă de pe Google. În plus, ne luptăm în mod constant cu un nivel scăzut de igienă orală, deoarece principalele probleme în stomatologie, dacă nu avem de-a face cu factori ereditari, sunt provocate din neglijarea unor cerințe sanitare simple.

Mulți dintre compatrioții noștri se plâng de costurile ridicate ale serviciilor stomatologice, de ce prețurile stomatologice pentru mulți rămân considerabil de mari?

În general, acest lucru este legat de nivelul de trai din țara noastră și nu, în mod specific, de costul serviciilor. Într-adevăr, dacă verificați, lista noastră de prețuri este micșorată semnificativ. În orice țară europeană, prețurile pentru tratamentul stomatologic sunt de câteva ori mai mari și acest lucru nu este întâmplător, deoarece acesta include munca unui medic, utilizarea materialelor, exploatarea echipamentelor medicale, plata utilităților și a spațiilor de închiriere, taxe și multe altele. Materialele și echipamentele moderne de la producători cu renume mondial, pe care le folosesc și colegii noștri străini, sunt foarte scumpe, astfel încât suntem obligați să punem o marjă minimă peste costul serviciilor noastre. Este demn de remarcat faptul că în prezent, în Europa, turismul medical spre Moldova câștigă o popularitate specială. Noi dispunem de tratamente dentare de calitate la nivel internațional, iar prețurile pentru acestea (după standardele lor) sunt mai mult decât accesibile.

Clinica dvs. funcționează într-o direcție socială?

Desigur, în cadrul clinicii noastre, toate consultațiile sunt gratuite. În plus, în caz de durere acută, oferim ambulanță gratuită copiilor și persoanelor cu dizabilități.

Cum vedeți dezvoltarea ulterioară a clinicii SanioDent?

Doar înainte. Vreau să aduc clinica la un nivel și mai ridicat de performanță și succes, pentru că, așa cum se știe, nu există nicio limită în perfecțiune.

Cum vedeți o clinică ideală” și un „pacient ideal”?

„Clinica ideală” îndeplinește toate regulile stricte ale asepsiei și antisepsiei, se dezvoltă dinamic și ține pasul cu tendințele moderne în medicină. Un „pacient ideal” este unul care are încredere deplină în medicul său și nu neglijează niciodată recomandările acestuia.

IDeal client Saniodent

Vă mulțumim pentru o conversație atât de interesantă și, în concluzie, ce mesaj transmiteți cititorilor noștri?

Desigur, sănătate!

Proteze dentare. Tipuri de proteze

0

Protezarea dentară – restaurare sau înlocuire completă a dinților lipsă cu construcții speciale. Pierderea dinților este posibilă la orice vârstă din diverse motive: carii, traume, diverse patologii. Datorită tehnologiei moderne, un zâmbet frumos și sănătos poate fi recuperat rapid, eficient și fără durere.

Pregătirea pentru proteze

Înainte de a instala protezele dentare, este absolut necesar să efectuați igienizarea cavității bucale și să eliminați toate procesele inflamatorii. În cele mai multe cazuri, atunci când se acoperă dintele cu o coroană, se efectuează depulpația (îndepărtarea nervului). Dacă refuzați această procedură, atunci în cazul în care la un an după fixarea protezei începeți să fiți deranjați de o durere de dinți severă, va trebui să tăiați și să îndepărtați coroana. După tratamentul dinților, vor fi necesare proteze repetate și, în consecință, costuri suplimentare.

Întrucât instalarea protezelor se efectuează pe dinții sănătoși, aceștia trebuie să fie șlefuiți în prealabil. Apoi, medicul face măsurători și creații dentare individuale, pe care se va construi proteza. Va fi nevoie de 1-2 montări, astfel încât medicul să poată maximiza asemănarea pentru a se potrivi caracteristicilor cavității bucale.

Tipuri de proteze dentare

În stomatologia modernă, se folosesc trei tipuri de proteze – fixe, amovibile și parțial amovibile.

Protezele fixe

Cel mai popular tip de proteze fixe este instalarea coroanelor. În acest fel, puteți restaura dintele atât parțial, cât și complet cariat (cu condiția ca rădăcina să fie sănătoasă fără indicații de îndepărtare). Coroana este un capac, care repetă cu exactitate forma dintelui cariat și îl acoperă complet,  protejându-l de distrugeri și influențe externe. Coroana dentară este fixată ferm cu ciment special.

În cazul în care lipsesc mai mulți dinți și trebuiesc restabiliți, se recomandă punți dentare. Cu ajutorul lor, puteți completa chiar și golurile formate ca urmare a extracției dinților bolnavi. Puntea dentară este atașată de următorii dinți sănătoși, care sunt de asemenea acoperiți cu o coroană și necesită șlefuire preliminară. În cazul patologiilor complicate ale cavității bucale, implanturile sunt folosite ca suport pentru punți.

Proteze parțial amovibile

În cazul unui număr mare de dinți lipsă și incapacitatea de a instala implanturile, se recomandă protezele parțiale cu arc. Este un arc care se fixează folosind încuietori speciale pe dinții sănătoși din vecinătate.

Proteze amovibile

Pentru mulți, protezele amovibile sunt încă asociate cu maxilare neplăcute estetic, introduse într-un pahar cu apă noaptea. Protezele moderne sunt cele mai confortabile, atractive și de încredere. În construcția lor, ca bază, se folosește nylon hipoalergenic durabil, similar după culoare și textură cu gingia naturală. Materialul asigură o bună aderență cu suprafața, nu roade și nu provoacă neplăceri chiar și în cazul unei utilizări prelungite.

Microprotezare

Pentru a elimina defectele dentare externe minore, cum ar fi cioburile și fisurile dentare, în prezent, sunt utilizate în mod activ fațetele dentare. Aceste construcții reprezintă cele mai fine plăci ceramice sau de safir, care acoperă suprafața exterioară a dintelui.

Materiale pentru proteze dentare

Astăzi, pentru instalarea protezelor amovibile și fixe, se folosesc materiale cu prețuri și caracteristici diferite:

Metal – să strălucești cu un „zâmbet auriu” nu mai este la modă. De aceea, coroanele metalice sunt de cele mai multe ori instalate pe dinții molari. În prezent, acesta este cel mai accesibil material, singurul dezavantaj fiind lipsa de atractivitate. Metalul este durabil, rezistent la masticația oricăror alimente, are o durată lungă de viață.

Plasticul este un material care se folosește astăzi, în principal, în protezele detașabile ieftine. Protezele confecționate din plastic sunt accesibile la preț, dar nu pot rezista la sarcini grele, adesea se rup. De asemenea, se folosesc deseori ca structură temporară pentru crearea protezelor permanente.

Cermetele sau protezele din ceramică, sunt produse în care baza metalică este acoperită cu un strat subțire de ceramică, care imită smalțul natural al dinților. Produsele sunt utilizate pentru a restabili atât dinții molari, cât și dinții anteriori. Prin munca de înaltă calitate a tehnicianului, structurile artificiale posedă o nuanță naturală sănătoasă și nu atrag prea multă atenție. Principalul dezavantaj este că se necesită o șlefuire puternică a dinților. Cermetul ocupă o poziție favorabilă prin raportul „calitate preț-calitate bună”, cu o îngrijire adecvată, se folosește cel puțin 10-15 ani.

Ceramica este un material estetic cu care puteți crea un dinte ideal, care nu diferă de cei sănătoși. Materialul se caracterizează printr-o bună transparență, nu-și pierde culoarea atrăgătoare în timp, este rezistent la diferiți coloranți. Dar, din păcate, proteza din ceramica în întregime este foarte fragilă, printr-o expunere intensă la alimentele dure, pot apărea fisuri și cioburi pe suprafață acesteia. Prin urmare, coroanele ceramice sunt plasate cel mai adesea pe dinții frontali.

Dioxidul de zirconiu este un material care nu este inferior ceramicii în estetică, dar are o rezistență mai mare. Este utilizat pentru proteze de orice tip atât pentru molari, cât și pentru dinții anteriori. Durata de viață – cel puțin 15 ani.

Alumina este astăzi cel mai scump material pentru fabricarea protezelor. Acest material nu are nicio legătură cu aluminiul care este folosit pentru vesela scumpă. Reprezintă o bază albă translucidă, cu rezistență și estetică ridicată.

Costurile protezelor dentare

Instalarea protezelor dentare în multe clinici este un serviciu destul de scump. Costul este afectat de o serie de factori: tipul protezei și materialul din care este confecționat, numărul dinților lipsă. Prețul unui serviciu similar în mai multe clinici poate fi diferit, așa că, înainte de a face o alegere, merită să urmăriți toate ofertele curente. În unele cazuri, se recomandă să analizați turismul medical per ansamblu și să folosiți serviciile din alte țări, unde prețul pentru serviciile stomatologice este mai atractiv și mai accesibil.

Implantologie. Ce implanturi să alegeți

0

Implantologia este o ramură a stomatologiei, care vizează restabilirea esteticii și funcționalității dinților prin instalarea unei structuri separate cu rădăcină metalică. Implantul este capabil să reziste la sarcini grele, cu ajutorul căruia puteți mușca și mesteca complet alimentele.

Avantajele implantului

Nu este necesară șlefuirea dinților alăturați, ca în cazul instalării protezelor, ceea ce înseamnă că sănătatea cavității bucale este maximă.

Un implant este singura structură dentară care încarcă uniform țesutul osos.

Implantul este fixat ferm pe gingie și previne atrofia osoasă. Estetica la superlativ – nu găsim diferențe între implanturi și dinții sănătoși.
Nu este nevoie de o îngrijire specială – pentru a prelungi viața implanturilor, trebuie doar să urmați regulile de igienă personală: spălați-vă pe dinți de două ori pe zi, clătiți gura după mâncare, îndepărtați mâncarea rămasă între dinți cu o ață specială. La fiecare 6 luni se recomandă un control profilactic la stomatolog.

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este o construcție durabilă din titan sau zirconiu de 3-5 mm în diametru, pe care este montată coroana. Aceasta nu numai că înlocuiește un dinte lipsă, dar poate asigura și o fixare fiabilă a unei proteze demontabile sau permanente.

Viața implantului în sine poate ajunge la zeci de ani. Coroana în sine, care este construită din ceramică, cermet sau dioxid de zirconiu, necesită înlocuirea periodică ca urmare a unei eventuale uzuri.

Indicații și contraindicații pentru implanturi dentare

Implantologia vă va ajuta să restabiliți nu doar frumusețea zâmbetului dvs., ci și sănătatea acestuia. Lipsa a cel puțin unui dinte va duce la o deplasare treptată a celorlalți dinți. Așadar, între dinți se vor forma spații goale, în care alimentele vor rămâne blocate și, în consecință, se vor dezvolta bacterii care provoacă carii și procese inflamatorii în cavitatea bucală.

Deplasarea dinților poate duce la modificări ale aspectului facial (apariția pliurilor nazolabiale, fața înclinată), probleme cu vorbirea și mușcarea. Ca urmare a mestecării defectuoase a alimentelor, crește riscul de boli gastro-intestinale. Un indiciu pentru implantare este absența a cel puțin unui dinte, defecte severe în cavitatea bucală și intoleranță la proteze.

Implantarea nu este recomandată persoanelor sub 21 de ani, care încă sunt în curs de formare activă sistemul scheletului. Nu există cadre de vârstă superioară pentru plasarea implantului. Puteți restabili starea cavității bucale chiar și la bătrânețe.

Tehnica de implantare

Implantarea se realizează în mai multe etape:

Un implant este plasat într-un spațiu bine pregătit și minuțios tratat cu antiseptice, închis cu un lambou gingival, peste care se aplică o sutură. În continuare, așteptăm vindecarea gingiei și fixarea implantului (nu are legătură cu implantarea dintr-o etapă). Pe maxilarul inferior, implantul se acomodează timp de 2-3 luni, pe cel mai superior este o perioadă mai
îndelungată – 4-5 luni.

După ce procesul de fixare s-a terminat cu succes, se realizează o mică incizie circulară în gingie și pe implant se instalează un bont și o coroană dentară temporară.

Ultima etapă a implantării constă în luarea măsurilor necesare, crearea construcției și instalarea unei coroane dentare permanente. Pentru molari, se potrivesc construcțiile metal-ceramice, pentru dinții din față – cele din ceramică estetică integral. O opțiune universală sunt coroanele din zirconiu.

În cazul lipsei prelungite a cel puțin unui dinte, are loc deplasarea a celorlalți dinți din preajmă, astfel încât implantarea trebuie efectuată cât mai curând posibil după îndepărtarea rădăcinii bolnave. În caz contrar, poate fi necesară o extensie suplimentară a țesutului osos, fără de care este imposibilă fixarea fiabilă a rădăcinii metalice a implantului.

Tipuri de implanturi

Domeniul implantologiei este în continuă dezvoltare sistematică. Dacă mai recent, erau prevazute multiple vizite la stomatolog timp de câteva luni pentru instalarea implantului, astăzi puteți recupera un zâmbet frumos și sănătos în doar câteva vizite la cabinetul stomatologic. O atenție deosebită trebuie acordată instalării simultane a implantului, care se realizează imediat după extragerea unui dinte bolnav. Acest lucru permite nu numai să evitați disconfortul asociat cu o absență prelungită în timp a unui dinte, ci și să mențineți la maxim naturalețea zâmbetului Dvs. Prin implantarea simultană, este posibilă menținerea unei culori și forme sănătoase a gingiilor și țesutului osos.

Întrebări frecvente ale pacienților despre implant

Clienții clinicilor dentare au o mulțime de întrebări cu privire la implantare. Vom răspunde mai jos la cele mai populare dintre ele.

Care este probabilitatea de respingere a implanturilor?

Dacă mergeți la o clinică bună care folosește materiale certificate de înaltă calitate, atunci totul va decurge bine. Un risc ridicat de respingere a implanturilor era înregistrat la începutul dezvoltării acestei ramuri, când specialiștii au experimentat diverși compuși, au ales materialele cele mai blânde și ideal compatibile cu corpul uman. Astăzi 95% din implanturile instalate sunt de succes.

Care producători de implanturi propun construcții de cea mai înaltă calitate și mai durabile?

Vă recomandăm să acordați atenție construcțiilor de producție din Germania, Coreea, Israel, caracterizate prin fiabilitate și durabilitate ridicate. Printre producătorii autohtoni există și opțiuni de calitate. Cel mai important este să găsești un specialist bun și competent în această sferă.

Instalarea implantului este dureroasă?

Procedura de instalare a implantului se realizează sub anestezie locală de înaltă calitate, astfel încât toate senzațiile neplăcute vor fi reduse la minimum.

Pot apărea complicații după implantare?

În cazuri rare, și numai cu intervenție necalificată, pot apărea dureri severe, umflături și febră. Acesta este un motiv serios pentru a solicita imediat ajutor medical.

Care sunt restricțiile după implantare?

În 2-3 zile după inserarea implantului, trebuie să vă abțineți de la mâncare prea rece sau fierbinte, suprasolicitare fizică și să nu răniți zona operată.

SERVICII

Detalii

Protezarea

Terapie