SanioDent

Parodontologie

ParodontologieSuccesul tratamentului oricarei afectiuni este depistarea acesteia in stadiul incipient. Iar pentru patologia parodontala acest lucru este essential!Boală parodontala afectează suportul osos și gingival al dinților. Este una din cele mai importante cauze ale pierderii dinților, poate fi asociata si cu alte afectiuni sistemice. Parodontopatia este catalogată și acum drept o afecțiune fără o soluție clară și eficientă de tratament. Această afecțiune beneficiază de un tratament complex, individualizat în funcție de fiecare formă clinică. Prevenirea și tratamentul bolii parodontale se realizează prin:
  • Controlul de specialitate și realizarea unor radiografii panoramice
  • Detartraj și surfasaj (root planning) în care se curăță rădăcinile cu anestezie
  • Măsurarea adâncimii pungilor parodontale. În funcție de această măsurătoare, medicul decide dacă se trece la terapia de menținere sau la cea chirurgicală.
Monitorizarea pacienților este absolut necesara (indiferent dacă au trecut prin etapa chirurgicală sau nu). Ei sunt programați o dată la 6 luni la un control de rutină în cadrul căruia se verifică evoluția pungilor parodontale si se realizează procedurile necesare.Extrem de importanta instruirea pacientului pentru menținerea igienei orale printr-un program corect de periaj și curățare în profunzime a dinților, sint recomandate folosirea aței dentare, a apei de gură, a periuțelor interdentare și a dusului bucal.!!! Respectarea de către pacienți a protocolului de tratament este vitală pentru reușita tratamentului.