SanioDent

Coroana din zirconiu

Coroana din zirconiu

Coroana dentara din zirconiu este o unitate dentară artificială ce înlocuiește coroana dintelui natural.

În cazul în care dintele a fost afectat de carie, într-o proporție foarte mare, medicul stomatolog nu va putea reface pierderea de țesut dentar, printr-o obturație clasică (plomba). Soluția, într-o astfel de circumstanță, este coroana dentara ce va înlocui substanța dentară pierdută, într-un mod estetic și durabil.

Coroana de zirconiu reprezintă ultima tehnologie în materie de estetică dentară și cea mai potrivită pentru a obține un zâmbet ideal.

Compatibilitate biologică excelentă: bio-inert (nu provoaca alergii).

Avantajele:

  • Estetica – majoritatea pacienţilor sunt interesaţi de aspectul viitoarei lucrări protetice, care le va influenţa incontestabil integrarea sociala
  • Durablitate – coroanele pe suport de zirconiu prezintă o durabilitate crescută şi fiind realizate printr-un procedeu de frezare computerizată, reduc riscurile de eşec, prin tehnologizarea întreglui proces.
  • Adaptare la structurile cavităţii orale – un mare plus al coroanelor pe suport de zirconiu este reprezentat de faptul că acestea au o greutate redusă în comparaţie cu alte materiale utilizate în protezare
  • Biocompatibilitate – o condiţie esenţială a materialelor utilizate în protetică este biocompatibilitatea, caracteristica coroanelor dentare de a fi acceptate de țesuturile din jur şi de a nu produce reacţii secundare.
  • Acomodarea cu acest tip de coroana este foarte rapida.