SanioDent

Coroana ceramică

Coroana ceramică

Ceramica dentara este cea mai buna alegere pe care o poate face un pacient in cazul unei lucrari dentare fixe, fie ca este vorba de o restaurare redusa, o punte dentara si toata gama de lucrari pe implanturi.

Calitatile ceramicii sunt net superioare oricarui alt material fizionomic folosit in stomatologie, fiind singurul care are atat o estetica deosebita (gama mare de culori, transluciditate apropiata de cea a dintilor naturali) cat si o rezistenta excelenta la masticatie.

Lucrările dentare metalo-ceramice au o vasta aplicabilitate in stomatologie. Coroana metalo-ceramica si puntea metalo-ceramica sunt alcatuite dintr-un schelet metalic de sustinere peste care se ard mai multe straturi de ceramica dentara. Ceramica dentara nu este influentata de variatiile de temperatura. Nu se fisureaza si nu se crapa la consumul alimentelor prea calde sau prea reci . Executate si intretinute adecvat, puntile dentare(sau coroanele) sunt lucrari care le asigura pacientilor un confort masticator si estetic ridicat.

Avantaje:

  • Sunt lucrări cimentate definitiv care nu necesita indepartarea periodica pentru igienizare.
  • De obicei, din punct de vedere psihologic, pacientii se obisnuiesc mult mai rapid cu ideea unei lucrari fixe decat cu cea a unei lucrari mobilizabile.
  • Refacerea esteticii este foarte buna.